Utdanning Takstmann

Hvordan bli takstmann? – Utdanning takstmann

Mesterskolen tilbyr takstmann-utdanning. Dersom du har bakgrunn med utdannelse innen byggfag, som for eksempel tømrer, murer, eller annen relevant byggteknisk utdannelse. Eksempelvis teknisk fagskole, byggmester, svennebrev i et av byggfagene med lang erfaring.

Mesterskolen tilbyr nettbasert utdanning slik at du blir sertifisert takstmann gjennom BMTF.

Er du medlem i et av de to takseringsforbundene som for eksempel BMTF. Da vil du automatisk være en del av større faglig nettverk og det er enklere å få jobb.

Utdanning takstmann

Gjennom årenes løp har det kommet og gått aktører som tilbyr utdanning for takstmenn for noen få år siden var det fire. Nå er det kun to igjen.

Det vil si: Det er to anerkjente skoler for utdanning av takstmenn. Den største er Mesterskolen i Kristiansand. At den ligger midt i sørlandets perle spiller egentlig ingen rolle for noen, fordi det er en nettbasert skole.

Dersom man er kvalifisert for å videreutdanne seg til takstmann vil man kun utdanne seg til å utføre verditakster, skadetakster, tilstandsrapporter, i tillegg til andre aktuelle rapporter. Når det gjelder tilstandsrapporter, så benytter BMTF takstmenn en tilstandsrapport som heter Eierskifterapport™. Når denne tilstandsrapporten kombineres med markedets dyktigste takstmenn, så blir det nesten ingen konflikter i etterkant av et boligsalg.

Hvordan blir man takstmann?

Man går inn på sidene til Mesterskolen og leser igjennom det som står der. Får man ikke svar på sine spørsmål kan man kontakte en av personene som er oppført der.

Takstmann Stavanger
Eierskifterapport
Verditakst
Skadetakst
Hvordan bli takstmann?