Eierskifterapport

Takstmann Stavanger

Tilstandsrapport ved salg av bolig

EIERSKIFTERAPPORT™

Norges grundigste tilstandsrapport for bruk ved salg av bolig. Noen boligselgere mener kanskje fortsatt at en tilstandsrapport ikke burde være for grundig. Det blir vanskeligere å selge boligen, eller man får lavere pris for boligen. Det er ikke tilfellet.

Hvorfor en tilstandsrapport ved salg av bolig?

Skal man selge bolig må man tenke som en kjøper. En kjøper ønsker seg en bolig i den byen, på det stedet, med utsikt over akkurat den fjorden, i nærheten av akkurat den barnehagen eller den skolen.

Den tekniske tilstandsrapporten er ofte det siste dokumentet boligkjøperne leser før de betemmer seg. Ingen kjøper en bolig en helt annen plass fordi den boligen var i perfekt teknisk tilstand. De kjøper brukt bolig der de ønsker å bo. Alle vet at en brukt bolig ikke passer helt. Den passet godt for den forrige familien som bodde der, men passer ikke like godt for den familien som snart skal flytte inn.

Oppussing og tilpasning

Når den nye familien skal flytte inn vet de at de må gjøre visse tilpasninger. De må som regel også pusse opp. Dersom du selger en bolig med en dårlig tilstandsrapport, utført av en takstmann som ikke er byggekyndig. Da er sannsynligheten stor for at det er akkurat deg som må betale denne summen.

Skjulte feil og mangler er selgers ansvar

ja, du leste riktig. Det er du som velger din medhjelper som skal hjelpe deg å finne skjulte feil og mangler. En hvilken som helst takstmann vet ikke alltid hvor han skal lete. En byggekyndig takstmann vet hvor han skal lete, og med Norges tryggeste tilstandsrapport. Så kan du sove godt om natta, de neste fem årene etter at du har solgt boligen.

Takstmann Stavanger
Eierskifterapport
Verditakst
Skadetakst
Hvordan bli takstmann?